Brieždenie

NOVÁ ŠIFROVAČKA V BRATISLAVE, 9.6.2012

Štartová aktivita

Zadanie

Radi by ste lúštili šifry? Najprv o ne musíte zabojovať.

Nebojte sa, nepôjde o fyzické násilie. Šifry si totiž budete musieť vydražiť. V obálke máte 50 nezameniteľných queliarov (NQ) jednej farby (červenej, zelenej, modrej alebo bielej). Táto farba určuje, na ktorom mieste v parku bude vaša dražba prebiehať - dražíte teda len so štvrtinou tímov, ostatné tri dražby sú na vás nezávislé.

Dražiť sa budú štyri rôzne šifry - 1a, 1b, 1c a 1d. Aby ste sa úspešne dostali na tretie stanovište, musíte vyriešiť všetky (pokojne aj s pomocou nápovied alebo absolútnych riešení). Preto by ste si mali vydražiť všetky štyri šifry. Na začiatku sa budú šifry dražiť jednotlivo, neskôr sa budú predávať aj balíčky šifier.

Organizátor na mieste vždy ohlási, ktorá šifra sa práve draží. Vyvolávacia cena je vždy 1NQ. Prihadzuje sa zdvihnutím ruky a zakričaním sumy, ktorú tím za šifru ponúka. Každá ďalšia ponuka musí byť od predošlej vyššia aspoň o 1NQ.

Pokiaľ už nik nejaví záujem o zvýšenie ceny a vaša ponuka je najvyššia, organizátor vyhlási šifru za predanú vám. Šifru ihneď vyplaťte organizátorovi, ktorý vám dá zadanie. Hneď nato začína nová dražba, do ktorej sa môžete zapojiť, ale popritom už môžete lúštiť práve vydraženú šifru.

Obchodovanie so šiframi medzi jednotlivými tímami je zakázané, takisto akýkoľvek presun voľných peňazí medzi tímami je zakázaný.

Dražby začnú o 9:05.

Prajeme veľa šťastia!

Štatistiky dražieb

grafy_drazba

Diskusia

13.06. 12:09 mojo (AngryMojo) Na tej bielej sme boli na zaciatku 2 timy. A ten druhy tim najprv nechcel dat za sifru viac ako 5, tak to pre nas bolo vcelku lacne...
10.06. 21:53 Dero (kRUtýM) Oceňuji, že to odsýpalo a že se dalo hned luštit a nemuselo se opruzně čekat na všechny části zadání.
10.06. 21:17 Miso to u bielych fakt nikto nechcel prebit 3, ci 4 za jednu sifru? Mozno tam bol len jeden tim a ostatne prisli az neskor
10.06. 16:02 Danka (Org) Na x je poradie drazby, na y cena, to som tam zabudla oznacit. A aj mna prekvapilo ze biela sa spravala uplne inak :) ale mozno ze na zaciatku tam este nestihli prist vsetky timy co tam mali byt alebo nieco take..
10.06. 15:47 Bea Ta x-ova os je cas a y-ova cena, ze? Neslo by to oznacit tie osi? randa aky to malo rovnaky priebeh az na tu bielu :-D
Diskusia je uzavretá, nové príspevky už nie je možné pridávať.