Briezdenie 2013
Šifrovačka na Deň detí? Prečo nie…1.6.2013 v Bratislave

Tímová sekcia

neprihlásený tím
Login
Nadácia SPP
Za podpory grantu Nadácie SPP

FAQ

Čo za hru to organizujete?

Brieždenie je šifrovacia terénna hra. To znamená, že sa odohráva vonku a šifruje sa pri tom. Obyčajne to funguje tak, že dostanete nejakým spôsobom zakódovanú správu. Ak prídete na to, ako správu odkódovať, dozviete sa z nej polohu ďalšej správy. Správa môže byť na papieri, môže to byť nejaký predmet, môže to byť vysielanie v televízii alebo hocičo iné. Ak si chcete spraviť lepší obraz, pozrite sa na stránky prvého ročníka, prípadne iných šifrovacích hier.

To znie veľmi intelektuálne, nebudeme mať problém?

Hru sa snažíme robiť tak, aby si ju užili aj úplní začiatočníci. Určite je dobré, ak vám to aj trocha páli, ale nie je to len o tom. Častokrát rozhoduje aj to, ako viete spolupracovať v tíme, orientovať sa v meste či teréne.

Pre koho je vlastne hra určená?

Napriek motivácii, ktorou je Deň detí, je táto hra určená dospelým a dospievajúcim. Každý účastník musí mať aspoň 15 rokov a aspoň jeden člen tímu musí mať 18 rokov.

Je potřeba mít v týmu Slováka anebo bude hra zvládnutelná i pro Čechy?

Mať Slováka v tíme bude o niečo málo výhodnejšie ako minulý rok, ale aj čisto český tím s Krátkym slovníkom slovenského jazyka by nemal mať žiaden výraznejší problém.

Máme potomstvo, ktoré nemôže byť samé a chodiť tiež ešte nedokáže 12 hodín v kuse. Čo odporúčate?

Ak chcete šifrovačku poňať ako rodinný výlet aj s deťmi, tak kým vám nezačnú plakať riešenie v morseovke, je to v poriadku. Skôr by sme tento rok odporučili nosiť dieťa na sebe ako v kočíku, niektoré časti trasy môžu byť (najmä v prípade blata) kočíkom nezjazdné.